recept: Magyaros gombasaláta, Kifőzde
Magyaros gombasaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg gomba,
3 szép húsos paprika,
3-4 bőlevű paradicsom,
2 fej vöröshagyma,
1 tk pirospaprika,
2 ek olivaolaj, bors, só


A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Ezután beletesszük a kicsumázott, kb. 0,5 cm karikára vágott vagy szeletelt paprikát és lefedés nélkül, többször kevergetve addig pároljuk, míg éppen kezd puhulni.
Ekkor beletesszük a héjából ´kicsomagolt´, felszeletelt paradicsomot és a vékony szeletekre felvágott gombát, megszórjuk pirospaprikával, pici borssal, jól elkeverjük, majd fedő alatt 10-20 perc alatt készre főzzük. Csak akkor sózzuk, ha már hűlőfélben van.
Lehűtve tálaljuk, svédasztalok egyik fontos fogása.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.10.03. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 19:40:43 - 0.97)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez