Hozzávalók: |
Elkészítés: |
50 dkg gomba, 3 szép húsos paprika, 3-4 bőlevű paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 1 tk pirospaprika, 2 ek olivaolaj, bors, só |
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Ezután beletesszük a kicsumázott, kb. 0,5 cm karikára vágott vagy szeletelt paprikát és lefedés nélkül, többször kevergetve addig pároljuk, míg éppen kezd puhulni. Ekkor beletesszük a héjából ´kicsomagolt´, felszeletelt paradicsomot és a vékony szeletekre felvágott gombát, megszórjuk pirospaprikával, pici borssal, jól elkeverjük, majd fedő alatt 10-20 perc alatt készre főzzük. Csak akkor sózzuk, ha már hűlőfélben van. Lehűtve tálaljuk, svédasztalok egyik fontos fogása. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |